Acest loc de parcare costă 70.000 de euro şi e un chilipir

Autor: Radu Racu 27.08.2012



Preţul unui loc de parcare în orăşelul St. Ives, din ţinutul britanic Cornwall este de două ori mai mare decât salariul mediu anual al locuitorilor, cu toate acestea, când un spaţiu apare pe piaţă pretendenţii aproape că se bat pentru cumpărarea lui, scrie Daily Mail.

Este cazul şi locului de parcare din fotografie, care urmează să fie cumpărat de un proprietar din zonă, conform agenţilor imobiliari citaţi de publicaţia britanică. Viceprimarul localităţii, Cllr Colin Nicholls, spune că "un singur gen de om dă atâţia bani pe aşa ceva, şi cel mai probabil cheltuieşte la fel de mult şi pe accesorii vestimentare".

În urmă cu doi ani, un alt loc de parcare a fost vândut în oraş pentru aproape 80.000 de euro.

Cel mai scump loc de parcare vândut vreodată a fost tranzacţionat la New York, la începutul acestui an, pentru suma de circa 1 milion de dolari. Cu aceiaşi bani, poţi plăti o amendă de 115 dolari pentru parcare neregulamentară în fiecare zi, timp de 24 de ani, notează tabloidul.

St Ives este un oraş britanic de pe Coasta Celtică a Marii Britanii, considerat cel mai frumos de pe litoralul englezesc. Iniţial dependent de pescuit, St Ives este acum o populară destinaţie de vacanţă.