Casa Rusu deschide un showroom de mobilă în incinta Carrefour Colentina, investiţie de 400.000 euro

Autor: Ioan Dornescu 22.08.2012

Casa Rusu, divizia de retail a Rus Savitar, unul dintre principalii producători de mobilier de pal din România, va deschide joi, în incinta centrului comercial Carrefour din Colentina, cel de-al treilea showroom din Bucureşti şi unitatea cu numărul 22 din ţară, după o investiţie de 400.000 euro.

Showroom-ul, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, are un portofoliu de peste 1.000 de articole.

"În Bucureşti avem deja un public fidel, magazinul din centrul comercial Vitantis înregistrând cele mai mari vânzări din întreaga reţea. Cu noul showroom din Colentina venim mai aproape de clienţii din jumătatea de nord a oraşului şi ne aşteptăm la un trafic şi la vânzări similare celorlalte centre deja existente", a declarat Marius Raia, directorul general Casa Rusu.

Casa Rusu, unul din canalele de vânzare Rus Savitar, alături de alte reţele naţionale şi locale sau livrările externe, are 12 magazine proprii şi zece unităţi în regim de franciză. Compania este interesată să-şi extindă reţeaua proprie şi în afara României, potrivit sursei citate.

"Pentru acest an ne aşteptăm la o creştere a cifrei de afaceri Rus Savitar de minim 15%, respectiv de peste 10% pentru Casa Rusu", a spus Raia.

El a precizat că anul trecut cifra de afaceri a producătorului de mobilă s-a plasat la 15 milioane euro, iar vânzările reţelei la 12 milioane euro.

Factorii care vor influenţa avansul rulajelor în acest an vor fi atât extinderea canalelor de distribuţie, cât şi creşterea calităţii serviciilor şi diversificarea portofoliului de produse, a spus reprezentantul Casa Rusu.

Anul trecut exporturile au reprezentat 15% din cifra de afaceri, destinaţiile vizate fiind din Europa şi Asia.

Rus Savitar deţine fabrici în Dudeştii Noi, Timiş şi are în prezent o capacitate anuală de peste un milion de produse de mobilier din pal.

Grupul, controlat de familia Rusu, şi-a început activitatea în 1994.

Printre cei mai importanţi jucători pe piaţa locală de mobilă, evaluată la 900 milioane euro, se numără Mobexpert, Elvila, IKEA, Lemet, Casa Rusu, Simex şi kika.