Aţi da $315 pe noii LeBron James X de la Nike? – Galerie FOTO

Autor: Andrei Cîrchelan 26.08.2012

Noii pantofi sport LeBron James X de la Nike se vor vinde cu 315 dolari în magazinele din SUA începând din tomană, în timp ce varianta LeBron 9, lansată în octombrie anul trecut, se vindea cu 170 de dolari, potrivit Business Insider.

Preţul noilor LeBron James X este de asemenea mai mare decât cel de 250 de dolari cerut de Nike pentru LeBron 9 PS Elite, încălţăminte lansată de companie la începutul playoff-urilor NBA.

Potrivit Wall Street Journal, Nike explică preţurile mai mari prin faptul că forţa de muncă e mai scumpă în China, iar preţul bumbacului a crescut.

Un motiv mai simplu, potrivit Business Insider, ar fi faptul că oamenii pur şi simplu devorează aceşti tenişi de elită.

Veniturile diviziei de baschet a Nike au crescut cu 17% între mai 2011 şi mai 2012. Vânzările de încălţăminte ale companiei în America de Nord, în aceeaşi perioadă, au cresct cu 15%. În plus, stocurile de încălţăminte sport specializată cum ar fi Air Yeezy II s-au epuizat în câteva minute, indiferent de preţul majorat.

În ultimul an, preţul încălţămintei pentru baschet a crescut în medie cu 9,4%, iar oamenii cumpără în continuare. O urmare firească e ca Nike să testeze vânzările cu un preţ de peste 300 de dolari, pentru a vedea dacă vânzările se menţin la acelaşi nivel.

Ce primeşte clientul pentru aceşti bani?

Pantofii LeBron X includ tehnologia NikeĂ pentru monitorizarea detentei şi a altor statistici. În plus, ei sunt fabricaţi prin metoda Hyperfuse, la fel ca pantofii LeBron 9.