Drum judeţean din Covasna, inaugurat în cinci locuri cu tăieri de panglici

Autori: Pacala Dana , Kiss Edit 18.08.2012

Sâmbătă a avut loc inaugurarea DJ 121, care face legătura între oraşul Covasna şi municipiul Târgu Secuiesc, reabilitat din fonduri europene, iar festivităţile de inaugurare, cu tăieri de panglici, s-au desfăşurat în cinci locuri: în centrul comunei Catalina, la noul pod de la Imeni, în centrul comunei Zăbala, la podul din satul Pava, precum şi în Covasna, la ieşirea spre Zăbala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La eveniment au participat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, precum şi primarii din localităţile respective.

În comuna Catalina, inaugurarea a început cu un marş al oficialităţilor, alături de o fanfară, urmat de discursuri şi tăierea panglicii în centrul comunei.

Cu această ocazie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că este o investiţie importantă în această regiune.

"Este o investiţie cu care ne mândrim şi sper că toată lumea va aprecia această realizare importantă. Noi am spus de fiecare dată că şi în perioadele de criză economică trebuie să construieşti, să realizezi investiţii, altfel nu se poate, nu există alternativă. Şi de aceea mă bucur că aproape săptămânal avem ocazia de a da ceva în folosinţa comunităţilor locale, o şcoală, o biserică, un drum, un pod, o baie comunală. Din acest punct de vedere vă spun că este un an bun, o perioadă bună pentru noi", a spus Kelemen Hunor.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, în martie 2011 au început lucrările de reabilitare a DJ 121, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

În cadrul acestui proiect, s-au reabilitat şi modernizat 17,1 kilometri din cadrul DJ 121, nouă kilometri de trotuar în localităţi, au fost consolidate trei poduri şi 64 de podeţe, a fost construit un pod nou şi au fost montate 736 de indicatoare noi.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 15,5 milioane de euro.

În proiect se estimează că timpul de parcurgere a acestei rute se va reduce semnificativ, în condiţiile în care va creşte viteza medie de deplasare cu cel puţin 10 kilometri/oră şi volumul de trafic va depăşi 2.000 de vehicule în câţiva ani.