Participarea Regelui Mihai la întâlnirea colecţionarilor de maşini de război, prezentată la TVR 1

Autor: Madalina Cerban 16.08.2012

Cea de-a patra ediţie "Ora Regelui" va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, de la ora 13.00, după o pauză determinată de transmisiile directe de la Jocurile Olimpice 2012.

Realizatoarea Marilena Rotaru a pregătit pentru această ediţie un interviu realizat la Versoix cu Regele Mihai, în 1994, dar şi o primă parte a unor convorbiri cu acesta despre "23 august 1994". În aceeaşi ediţie vor fi difuzate un reportaj de la participarea Regelui Mihai la întâlnirea internaţională a colecţionarilor de maşini de război de la Biere, Elveţia, din 11 august 2012, şi un dialog cu Dinu Zamfirescu, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Tot sâmbătă, la "Ora Regelui", telespectatorii vor afla informaţii despre jurămintele de căsătorie ale principesei Elisabeta de Wied cu principele Carol I, iar Diana Mandache, de la Asociaţia Tradiţia Militară, va prezenta telespectatorilor TVR 1 bijuterii regale din Tezaurul României.

În emisiunea "Ora Regelui" de la TVR 1, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand, Maria, copiii acestora, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României. În programul realizat de echipa TVR - realizatorii Camelia Csiki, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru şi producătorul Cristina Ţilică - apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori, precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi mai prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.