Mihai Marcu, MedLife: Tot mai mulţi jucători vor încerca să-şi dezvolte reţele integrate de sănătate

Autor: Ioana David 12.08.2012

Mihai Marcu, preşedintele MedLife, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale private după cifra de afaceri înregistrată în 2011, este de părere că tot mai mulţi jucători vor încerca să dezvolte reţele integrate de sănătate, adică reţele în care oferă toate serviciile de la prevenţie la tratament în spital. 

"La nivel de piaţă, tendinţa va fi ca tot mai mulţi jucători să-şi dezvolte reţele integrate. Cei care nu au făcut deja acest lucru încep să piardă. Şi noi avem propuneri din ţară (din partea jucătorilor independenţi - n.red.) pentru a ne alia", a mai spus Marcu.

MedLife este controlată de familia Marcu, dar din acţionariat mai fac parte IFC (Inter­national Finance Corporation) şi SGAM. Compania are cel mai mare rulaj din industrie de aproximativ 50 mil. euro (da­tele de la Ministerul de Finanţe arată o cifră de afaceri de aproape 40 milioane de euro pen­tru Med Life SA, însă re­prezentanţii com­paniei spun că cifra pe grup anunţată de 50 mililioane de euro include şi celelalte firme pe care le au în ţară).