Pogonaru a cumpărat prin Prodplast acţiuni SIF Oltenia de 2,2 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar 06.08.2012

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), controlat de omul de afaceri Flo­rin Pogonaru, a achiziţionat vineri de pe bursă un pachet de 1,76 mil. titluri ale SIF Oltenia (SIF5) pe care a plătit 2,2 mil. lei (circa 476.000 de euro).

Pachetul a fost achiziţionat la un preţ mediu de circa 1,25 lei/titlu şi reprezintă circa 0,3% din capitalul SIF Oltenia.

Florin Pogonaru a declarat cu ocazia achiziţiilor din acest an că a cumpărat pachete importante de acţiuni prin Prodplast şi la celelalte SIF-uri, însă este raportat cu achiziţii pe bursă doar la SIF Oltenia pentru că este persoană iniţiată în această societate. Omul de afaceri are un membru în Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia.

Prodplast a început încă de anul trecut să investească pe bursă, iar în 2011 compania a cumpărat acţiuni în valoare de circa 15,46 mil. lei (3,64 mil. euro) la SIF-uri, Transgaz şi Electro­magnetica, dar şi un pachet de circa 6% din producătorul de ulei Argus Constanţa, pe care l-a vândut cu un profit de 12% (860.000 de lei), potrivit raportului anual.

De la începutul anului Prodplast a cumpărat peste 6 mil. acţiuni SIF Oltenia şi de la corecţiile din luna august a anului trecut producătorul de mase plastice a strâns acţiuni la SIF Oltenia reprezentând peste 1,3% din capitalul societăţii. La finele lunii aprilie Consiliul de Supraveghere al Prodplast a fost mandatat de acţionari să realizeze investiţii de până la 5 milioane de euro pe piaţa de capital. Pro­pu­nerea a fost lansată de Florin Pogonaru, care controlează indirect 51,49% din capitalul produ­cătorului de mase plastice.

Prodplast este una dintre companiile cu cele mai multe lichidităţi de la bursă, la 31 martie 2011 aceasta dispunând în conturi şi sub formă de investiţii pe termen scurt, care în general sunt reprezentate de depozite la termen şi acţiuni, de 26,9 mil. lei (6,1 mil. euro), mai mult decât valorează în prezent toată compania pe bursă, respectiv 15,2 mil. lei (3,3 mil. euro).