Minerii de la Crucea au renunţat la protest

Autor: Carol Dan 03.08.2012

"Minerii au ieşit din subteran şi îşi vor relua programul normal de lucru, începând cu ziua de luni. De comun acord, s-a convenit ca Ministerul Economiei şi CNU să analizeze, în cel mai scurt timp, atât situaţia companiei, cât şi revendicările minerilor, iar în 15 august să comunice soluţiile găsite", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

În comunicat se arată că societatea minieră este "la zi" cu plata salariilor faţă de angajaţii şi a făcut "permanent" investiţii pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă.

"Conducerea CNU a finalizat programul de restructurare menit să asigure resursele necesare îmbunătăţirii condiţiilor de muncă şi de viaţa a minerilor din subteran", se spune în comunicat.

Exploatarea minieră Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru - Crucea şi Botuşanu.

CNU a anunţat, joi, într-un comunicat, că "înţelege pe deplin revendicările şi nevoile minerilor privind creşterile salariale, însă are în vedere condiţiile economice actuale şi limitările bugetare".

Totodată, CNU arăta că au fost făcute demersuri pentru deschiderea unui nou zăcământ în Carpaţii Orientali, având în vedere faptul că zăcământul Crucea Botuşana se află "în epuizare".