Eurolines a avut afaceri de 26 milioane de euro în primul semestru, în creştere cu 47%

Autor: Mirabela Tiron 31.07.2012

Grupul Eurolines, controlat de omul de afaceri Dragoş Anastasiu şi din care fac parte 14 companii din România, Germania şi Republica Moldova, a încheiat primele şase luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de 121,7 milioane de lei (26 mil. euro), în creştere cu 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Circa 60% din cifra de afaceri a grupului în această perioadă a adus-o Touring Europabus România, firma care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi TUI Travel Center", afirmă reprezentanţii companiei.

Volumul vacanţelor vândute a crescut cu 116% în prima jumătate a anului 2012 faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul atragerii touroperatorului TUI într-un parteneriat. La vânzarea de bilete de avion s-a înregistrat o creştere cu 45%. Oficialii companiei nu au transmis valorile absolute ale încasărilor.

"Trendul ascendent s-a datorat în primul rând lărgirii reţelei de agenţii, numărând 54 de sucursale proprii în toată ţara, această dinamică păstrându-se şi pentru a doua jumătate a anului, pe fondul unei pieţe fără salturi spectaculoase", au transmis oficialii companiei.

Pe lângă firma Touring Europabus, şi alte firme din grup au înregistrat vânzări mai mari în prima jumătate a acestui an. Compania Touring Rent Auto, care operează în piaţă sub brandul Payless, a avut o creştere de 34%, în timp ce Nova Travel, tour-operatorul grupului, a încheiat semestrul unu cu o creştere de 40%.

Compania de transport internaţional Eurolines a avut încasări mai mari cu 18% în prima parte a anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"În directă legătură cu expansiunea reţelei se află şi numărul de angajaţi ai grupului, acesta ajungând în iulie la 425 de persoane faţă de 383 anul trecut."