Un spot Antena 3, în care Băsescu îşi cheamă susţinătorii la vot, oprit de la difuzare de CNA

Autor: Madalina Cerban 26.07.2012

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să aplice o decizie de intrare de îndată în legalitate în privinţa spotului care conţine mesajul "Duminică, preşedintele suspendat îşi cheamă susţinătorii la vot". Spotul a fost difuzat de postul Antena 3 din 25 iulie, potrivit membrilor CNA.

Membrii Consiliului au apreciat că, la difuzarea acestui spot, nu s-a ţinut cont de faptul că, în data de 24 iulie, Traian Băsescu a declarat public, la postul Radio România Actualităţi, că îşi îndeamnă electoratul să nu vină la vot la referendum.

Astfel, conţinutul spotului are un mesaj contrar, de natură să-i dezinformeze pe susţinătorii lui Traian Băsescu.

Decizia Consiliului a avut în vedere obligaţia Antena 3 de a respecta articolul 1 din Decizia CNA nr. 586 din 10 iulie 2012 pentru reflectarea pe posturile de radio şi de televiziune a referendumului privind demiterea preşedintelui, potrivit căreia "reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie să respecte obligaţiile legale privind informarea corectă, imparţialitatea şi pluralismul de opinii, protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine".