Symmetrica a investit 2 milioane euro în construcţia celei de-a cincea fabrici, în Bistriţa-Năsăud

Autor: Ioan Dornescu 25.07.2012

"Construcţia noii fabrici Symmetrica face parte din planul strategic de consolidare a poziţiei companiei pe piaţa de pavele şi borduri vibropresate. Prin inaugurarea unităţii am ajuns să acoperim aproape toate zonele cu potenţial mare de dezvoltare din România şi să devenim principalul producător de pavele pe plan local", a declarat, într-un comunicat, directorul executiv al companiei, Sebastian Bobu.

Pentru acest an, compania şi-a propus atingerea unei cote de piaţă de 22% şi a unei cifre de afaceri de 16,2 milioane de euro.

Noua unitate de producţie are o capacitate de producţie de 2.000 metri pătraţi de produse (pavele şi borduri) pe zi. Cu cele cinci fabrici, compania ajunge la o producţie zilnică de 11.500 mp.

Fabrica este amplasată pe un teren de 20.000 mp, suprafaţă pe care a fost construită o hală de producţie de 1.500 mp, alături de depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spaţiu de depozitare spaţii administrative şi un showroom.

Investiţia a fost acoperită în proporţie de 30% din fonduri proprii, restul fiind asigurat din credite bancare, a spus Bobu.

Lucrările pentru construcţia unităţii de producţie au fost începute în toamna anului trecut, iar în iulie 2012 au fost finalizate accesele auto şi platformele de depozitare, fiind, de asemenea, livrate şi primele produse.

Unitatea va avea în total 16 angajaţi, implicaţi în activitatea de producţie, contabilitate, livrare şi mentenanţă.

Potrivit reprezentantului companiei, fabrica a fost gândită pentru a deservi zonele de nord-vest şi centru ale ţării, respectiv judeţele Bistriţa, Maramureş, Satu-Mare, Cluj, Mureş, Zalău şi Oradea.

"Locul amplasării celei de-a cincea fabrici Symmetrica nu a fost ales întâmplător. Avantajele acestei locaţii sunt multiple, printre acestea numărându-se poziţionarea în apropierea furnizorilor de materie primă, acces facil la rute de transport şi, nu în ultimul rând, o largă piaţă de desfacere", a spus Bobu.

El a adăugat că pavelele şi bordurile produse la Bistriţa se vor adresa atât persoanelor fizice, cât şi companiilor şi sectorului privat.

"Mizăm pe nevoia autorităţilor locale de a reface partea carosabilă şi pietonală din oraşele şi comunele din regiune, pe cererea firmelor de construcţii pentru investiţiile în mediul privat, dar şi pe interesul persoanelor fizice care înţeleg tot mai mult atuurile practice şi estetice ale pavelelor", a completat el.

În cei 18 ani de activitate, Symmetrica a realizat investiţii totale de peste 18,5 milioane de euro. Compania mai deţine patru fabrici, deschise la Vereşti, judeţul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011) şi Prejmer, judeţul Braşov (2012).

Fabrica din Bistriţa Năsăud este a doua unitate de producţie inaugurată în acest an, după ce în luna martie a acestui an a fost dată în folosinţă unitatea din Prejmer, în urma unei investiţii de 2,1 milioane euro.

Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela şi Florin-Cristinel Stanciu.