Aurelia Cristea, fost membru în Consiliul CSA, preia şefia PAID

Autor: Ciprian Botea 18.07.2012

Aurelia Cristea, membru al Consiliului CSA în perioada 2006-2010, a fost numită pe poziţia de director general al PAID, compania care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, post care rămăsese vacant după plecarea lui Marius Bulugea, la începutul lunii iunie.

Cristea, 44 de ani, activează de 15 ani în industria asigurărilor şi a lucat în trecut pentru societatea Unita (actuala Uniqa Asigurări). Ea a fost şi director general al companiei de brokeraj în asigurări Asicons din Cluj, fiind şi unul dintre proprietarii societăţii.

Noua şefă a PAID a absolvit Facultatea de management din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi în 2005 a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare, şcoala politico-militară printre absolvenţii căreia se numără mai mulţi politicieni. Cristea, care este vicepreşedinte al PSD Cluj, a fost suţinută în 2006 de acest partid pentru un mandat de membru al Consiliului CSA.

Totodată, şeful departamentului tehnic al PAID, Radu Mircea Popescu, a fost promovat în funcţia de director general adjunct al companiei. Popescu este unul dintre iniţiatorii şi coordonatorii proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuinţelor. PAID a fost constituită în toamna anului 2009 şi a început să emită poliţe în urmă cu doi ani, în prezent având în portofoliul circa 400.000 de contracte.