SOCAR deschide a 13-a benzinărie din zona Moldovei, în Suceava, şi începe extinderea naţională

Autor: Ioan Dornescu 16.07.2012

"Odată cu acestă investiţie (staţia de la Drăguşeni, n.r.) SOCAR România va deţine 13 benzinării în zona Moldovei şi poate începe dezvoltarea naţională, a cărei prime etape se va finaliza în cursul acestui an. Planul de dezvoltare naţională al SOCAR România va include într-o primă fază orae importante din România. Desigur, Capitala este inclusă în planul de investiţii preconizat pentru anul în curs", a declarat într-un comunicat Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

Benzinăria este amenajată pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi.

Staţia asigură servicii în premieră în România, printre care un info-chioşc pentru orientarea în trafic a şoferilor, şi un spaţiu pentru hrănirea animalelor de companie, se arată în comunicat.

Unitatea furnizează carburanţi obţinuţi din materie primă din Azerbaidjan şi dispune de trei pompe de alimentare, inclusiv o pompă cu debit mărit, destinată autovehicolelor de mari dimensiuni.

Karimov a declarat la finele lunii aprilie, pentru MEDIAFAX, că SOCAR va investi 50 milioane euro în acest an pentru extinderea pe piaţa distribuţiei de carburanţi în România.