Marile case de avocatură: Wolf Theiss

Autor: Cristi Moga 15.07.2012

WOLF THEISS ÎN CIFRE

Anul înfiinţării: 2005

Numărul de avocaţi: 28

Numărul de avocaţi în Baroul Bucureşti: 19

Media de vârstă a avocaţilor: 32 de ani

CELE MAI IMPORTANTE CINCI CONTRACTE în care a oferit consultanţă în 2011

1. A consiliat gigantul olandez din industria aditivilor furajeri DSM Nutriţional Products pentru achiziţia unei unităţi de producţie de la compania ilfoveană Fatrom Aditivi Furajeri.

2. Consultanţă juridică pentru canadienii de la Agrium pentru achiziţia Agroport, filiala din România a distribuitorului italian de îngrăşăminte Cereal Toscana.

3. Consultanţă pentru o investiţie a unei companii străine în 10 parcuri eoliene din România, cu o putere instalată de 600 MW.

4. Consultanţă pentru o companie de utilităţi din Europa la achiziţionarea unei societăţi care a dezvoltat două proiecte eoliene cu o putere instalată de peste 200 MW.

5. Consultanţă fondului german Nordcapital New Energy cu privire la achiziţia a cinci mii de hectare de pădure în România.

CONTRACTE IMPORTANTE de-a lungul timpului

1. Consultanţă pentru Bank Austria în vânzarea HVB Banca pentru Locuinţe S.A. către Raiffeisen Group.

2. Consiliere pentru compania naţională de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, la achiziţionarea transportatorului privat de marfă Romtrans.

3. Consiliere pentru Raiffeisen Evolution pentru achiziţia unor terenuri în valoare de 90 de milioane de euro din Bucureşti.

4. Consultanţă companiei KazMunaiGaz din Kazakhstan în procesul de preluare a 75% din acţiunile grupului petrolier Rompetrol.

5. A acordat consultanţă diviziei de investiţii a grupului german Allianz la achiziţia unor clădiri de birouri de clasa A din România.

PRINCIPALELE DOMENII DE EXPERTIZĂ

· Bănci şi finanţe

· Competiţie & antitrust

· Corporate, fuziuni şi achiziţii

· Dreptul muncii

· Litigii, mediere şi arbitraj

· Proiecte (Energie Regenerabilă, Infrastructură, Utilităţi)

· Proprietate intelectuală şi IT

· Reglementări şi achiziţii publice

· Tranzacţii imobiliare

SCURT ISTORIC

Wolf Theiss este una dintre firmele de avocatură de top din Europa Centrală, fondată în anul 1957 în Austria de Peter Karl Wolf şi Andreas Theiss. Biroul de la Bucureşti a fost deschis în anul 2005 sub conducerea lui Bryan Wilson Jardine, un avocat american prezent pe piaţa locală din anul 1996. Poate cel mai important contract în care firma de avocatură a oferit asistenţă este cel prin care grupul KazMunaiGaz a preluat Rompetrol de la Dinu Patriciu într-o tranzacţie de 1,6 miliarde de euro

BIROURI TERITORIALE

Wolf Theiss Bucureşti face parte dintr-o reţea de 12 birouri de avocatură din tot atâtea ţări din Europa.