O revistă de benzi desenate inspirată de un album al trupei Coldplay va fi lansată la Comic-Con 2012

Autor: Florin Badescu 11.07.2012

Revista, proiectată sub forma unui concept editorial în şase părţi, va spune - în imagini grafice - povestea albumului "Mylo Xyloto" şi este publicată de Bongo Comics Group, o editură ce aparţine lui Matt Groening, creatorul serialului "Familia Simpson".

Solistul Chris Martin şi colegii lui de trupă s-au asociat cu Mark Osborne, un regizor şi scenarist nominalizat la premiile Oscar, pentru acest proiect editorial, la care trupa Coldplay a lucrat în ultimii trei ani, afirmă site-ul RollingStone.com.

Mark Osbourne consideră că acest proiect reprezintă expresia "unui film animat dominat de muzică".

"Noua revistă spune povestea lui Mylo Xyloto, un tânăr aflat în primele rânduri ale războiului dus împotriva sunetului şi culorii în universul ţinutului Silencia. Myl o descoperă că inamicul pe care a fost antrenat toată viaţa lui să îl urască ar putea să nu fie totuşi un inamic. Sperăm că persoanele care au ascultat albumul vor face multe conexiuni cu alte idei şi realităţi", a spus Mark Osbourne.

Revista va fi lansată în prezenţa lui Mark Osbourne, pe 13 iulie, la convenţia Comic-Con din San Diego.

Trupa Coldplay, care îi are în componenţă pe Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion şi Chris Martin, a vândut mai mult de 50 de milioane de discuri în toată lumea şi a câştigat numeroase premii, inclusiv 7 Grammy şi 6 Brit Awards.