Fraţii Florea din Alba investesc peste un milion de euro în utilaje pentru lucrări de infrastructură

Autor: Laurentiu Cotu 09.07.2012

Producătorul de materiale de construcţii Florea Grup, deţinut de fraţii David şi Marcel Florea, şi-a bugetat pentru acest an investiţii totale de 5 mil. lei (peste 1 mil. euro) în vederea achiziţionării de utilaje pentru lucrări de infrastructură.

Anul trecut compania a finalizat un program investiţional în valoare de 15,5 mil. lei (circa 3,6 mil. euro), cele mai importante proiecte realizate fiind staţia de producţie a mixturilor asfaltice din Alba Iulia, staţia de betoane din Deva şi achiziţia de utilaje. "Proiectele investiţionale pentru 2012 prevăd continuarea achiziţiilor de utilaje pentru lucrări de infrastructură. Totodată, intenţionăm în acest an să reînnoim o parte din parcul nostru de utilaje şi mijloace de transport", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Florea, unul dintre proprietarii companiei Florea Grup.

O pondere importantă în activitatea companiei o reprezintă sectorul construcţiilor civile şi industriale, alături de segmentul transporturilor de mărfuri. Florea Grup activează şi pe piaţa carburanţilor auto, ajungând anul trecut la o reţea de opt staţii proprii, amplasate în judeţul Alba. Compania derulează afaceri şi în domeniul turismului, ocupându-se de administrarea hotelui Astoria, situat în apropierea municipiului Alba Iulia. În prezent, Florea Grup derulează mai multe lucrări de infrastructură rutieră.

Fraţii Florea şi-au bugetat pentru acest an pe o creştere cu 25% a afacerilor faţă de anul trecut. Compania din Alba Iulia a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 75 mil. lei (17,7 mil. euro) şi un profit net de 7 mil. lei (peste 1,6 mil. euro). Firma are 370 de angajaţi după ce de la începutul acestui an au fost recrutaţi 50 de oameni.