Societatea Navrom Galaţi va construi un hotel de patru stele în staţiunea Covasna

Autori: Pacala Dana , Kiss Edit 06.07.2012

Primarul oraşului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria a eliberat autorizaţia pentru construirea unui hotel de patru stele în localitate.

Edilul a spus că Primăria a concesionat un teren, pe o perioadă de 49 de ani, societăţii Navrom Galaţi, care intenţionează să construiască acest hotel în staţiune.

Potrivit sursei citate, este vorba de o suprafaţă de teren de circa 8.000 de metri pătraţi, pe care se doreşte ridicarea unui hotel cu aproximativ 50 de camere.

Edilul a menţionat că, potrivit planului, lucrările de construcţie urmează să înceapă săptămâna viitoare şi vor fi finalizate anul viitor.

Covasna este cea mai renumită staţiune balneo-climaterică din ţară pentru tratarea afecţiunilor cardio-vasculare, oraşul având mai multe hoteluri şi pensiuni, un spital de profil cardiologic - Cardiologie Covasna, cu baze de tratament de profil moderne.

În centrul oraşului se află "Balta Dracului", cum numesc localnicii o rămăşiţă a unei erupţii vulcanice. În imediata apropiere a oraşului se află "Valea Zânelor", zonă renumită pentru Planul Înclinat (monument tehnic unicat în Europa) şi pentru privelişte.