Boureanu: UDMR s-a abţinut, dar a asigurat cvorumul la Senat pentru revocarea lui Blaga

Autor: Andi Manciu 03.07.2012

Deputatul PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi seară, că parlamentarii UDMR ar fi asigurat cvorumul în şedinţa Senatului în care s-a decis revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga, chiar dacă aceştia s-au abţinut de la vot.



"Este foarte adevărat că cei de la UDMR nu au votat suspendarea domnului Blaga, dar prin prezenţa pe care au făcut-o în plenul Senatului au asigurat cvorumul necesar pentru ca această suspendare să aibă loc", a spus Boureanu.

El a fost întrebat dacă este sigur că fără parlamentarii UDMR nu s-ar fi întrunit cvorumul, informaţiile ziariştilor fiind contrare celor spuse de deputat.

"Fără dânşii, cvorumul nu putea fi asigurat", a insistat Boureanu.

Anterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că parlamentarii formaţiunii s-au abţinut de la toate voturile de marţi din timpul sesiunii extraordinare, atât în cazul revocării lui Vasile Blaga, cât şi a Avocatului Poporului sau la raportul pentru revocarea Robertei Anastase.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, marţi seară, lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea şi Kelemen Hunor să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român.