Oprah Winfrey investeşte într-un site de socializare

Autor: Madalina Cerban 02.07.2012

Noul site de socializare - intitulat #waywire - va fi lansat cu o investiţie de 1,75 milioane de dolari

Prima versiune a noului site va fi lansată în această lună, #waywire fiind gândit ca un agregator de conţinut video.

Alături de Oprah Winfrey, printre investitorii noului site se va număra Eric Schmidt, preşedintele Google.

Nu va fi pentru prima dată când Oprah Winfrey va face o investiţie în mediul online. Realizatoarea de televiziune va avea şi o colaborare cu publicaţia Huffington Post, unde va avea o secţiune online şi interactivă care îi este dedicată, potrivit unui anunţ făcut în luna mai de reprezentanţii Oprah Winfrey Network, citaţi la momentul respectiv de Reuters.

Secţiunea The Huffington Post Oprah va fi lansată în luna august şi va include conţinuturi preluate de pe site-ul Oprah.com, va avea afişat motto-ul "Live Your Best Life" şi va conţine diverse înregistrări video de pe postul de televiziune OWN TV, deţinut de Oprah, dar şi articole şi sfaturi despre sănătate, modă şi cultură.

Pe de altă parte, la începutul acestui an, Oprah Winfrey a dat afară 30 de angajaţi de la propria sa televiziune, OWN, într-un proces de restructurare a reţelei TV pe care vedeta de televiziune a lansat-o pe 1 ianuarie 2011 în parteneriat cu Discovery Communications.

Oprah Winfrey, în vârstă de 48 de ani, este supranumită "regina talk show-urilor" graţie emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show", care a debutat în anii 1980.

Când a renunţat la show-ul său celebru, Oprah Winfrey a spus că rolul său în cadrul reţelei de televiziune OWN va fi să stea în spatele camerelor de filmat.

Dar lucrurile nu au mers conform planului. Audienţele înregistrate de reţeaua OWN au fost mici, iar Oprah va trebui să revină în faţa camerelor de filmat.