Producătorul de cabluri şi conductori electrici Romcab vrea să-şi majoreze capitalul cu 9,4 mil. lei

Autor: Ioan Dornescu 02.07.2012

Producătorul de cabluri şi conductori electrici Romcab Târgu-Mureş (MCAB) vrea să-şi majoreze capitalul social cu 9,46 milioane lei, de la 14 milioane lei în prezent, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net.

Propunerea Consiliului de Administraţie completează ordinea de zi pentru o adunarea a acţionarilor, programată la 16/17 iulie.

Operaţiunea presupune emisiunea a 3,78 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 2,5 lei pe acţiune.

Capitalul companiei ar urma să fie majorat prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net al anilor precedenţi, existente în sold şi încorporate în "alte rezerve", însumând 5,56 milioane lei, precum şi a rezervelor constituite din câştigul net din 2011, în sumă de 3,89 milioane lei.

Firma are un capital de 14 milioane lei, divizat în 5,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Romcab este controlată, prin intermediul furnizorul de piese şi accesorii auto Sadalbari, de omul de afaceri Zoltan Prosszer, care deţine 69% din acţiuni.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Romcab, listate pe piaţa Rasdaq, a fost realizat la 27 iunie, când preţul a stagnat la 4 lei pe titlu. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 22,4 milioane de lei (5 milioane de euro).