Eli Davidai afirmă că nu mai e acţionar la Burger King din 2008

Autor: Cristina Rosca 21.06.2012

Omul de afaceri Eli Davidai, cunoscut pentru că a adus brandul Pepsi în România la începutul anilor '90, afirmă că a vândut încă din 2008 acţiunile pe care le deţinea în cadrul Burger King România şi de atunci nu a mai avut nicio legătură cu această afacere.

Brandul de fast food a fost adus pe piaţă chiar în 2008 şi potrivit informaţiilor de la acea vreme, în spatele Burger King stăteau oamenii de afaceri Marius Nasta şi Eli Davidai.

Davidai (foto) anunţă că încă din primul an de funcţionare a lanţului de restaurante el a vândut participaţia sa "către celălalt partener din afacere". La Registrul Comerţului compania Atlantic Restaurant System, operatorul francizei Burger King în România, apare ca fiind deţinută de cinci companii înregistrate în Cipru: Silvernote Enterprises Limited (27%), Depicto Holdings Ltd (26,5%), Metier Holdings Limited (26,5%), Arpa Investment (5%) şi Afrisia Investment Ltd (15%), despre care nu se cunosc detalii.

În România Burger King a închis toate restaurantele operate de Atlantic Restaurant System, companie aflată acum în insolvenţă. Davidai a făcut un exit din afacerea Pepsi care i-a adus 150 de milioane de euro în momentul vânzării, în 2005, către gigantul Pepsi Americas.