Prima rută de transport intermodal Constanţa-Ploieşti şi retur se va deschide din 24 iulie

Autor: Cosmin Vaideanu 21.06.2012

Florin Manolescu a precizat că din 24 iunie, de două ori de săptămână, vor putea fi făcute curse de transport intermodal pe ruta Constanţa - Ploieşti şi retur.

"Concret, în 24 iulie se va deschide prima rută Ploieşti-Constanţa. Vor exista două curse regulate ale trenurilor pe aceste rute, cu orar fix, în perioada săptămânii, marţi-joi. Efectiv, marţi, la ora 18.00, va pleca din Constanţa o garnitură care va ajunge în terminal la ora 6.00 dimineaţa, miercuri. Va exista un interval de operare în terminal în ziua de miercuri, cu plecare retur către Constanţa, joi la ora 6 dimineaţa. În cursul zilei de joi, operare în terminalul Constanţa, iar joi, la ora 18.00, plecarea spre Ploieşti, cu sosire vineri la 6.00 dimineaţa, urmând ca de marţi să se reia ciclul cu aceeaşi frecvenţă", a precizat directorul general al Intermodal Logistic International.

El a spus că în acest mod costurile de transport se reduc cu 20 la sută.

"Transportul devine mai eficient financiar decât în cazul utilizării unei alternative de transport integral rutier. Costurile de transport pe relaţia Constanţa-Ploieşti sunt reduse cu până la 20 la sută", a afirmat Florin Manolescu.

El a explicat care sunt avantajele unui asemenea tip de transport, printre acestea aflându-se un cost total de transport mai eficient decât în cazul utilizării unei alternative de transport rutier integral, siguranţa mărfurilor pe timpul transportului, soluţii de depozitare în Parcul industrial Ploieşti West Park, flexibilitate la livrare.

Directorul general Intermodel Logistic International a mai anunţat că firma pe care o conduce intenţionează să îşi extindă serviciile intermodale şi în afara graniţelor, iar în 28 septembrie doreşte deschiderea unei rute Ploieşti-Budapesta.