Vânătoarea sportivă, reintrodusă de deputaţi în Delta Dunării

Autor: Mirabela Tiron 20.06.2012

 

Deputaţii au aprobat legea de constituire a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, introducând printre prevederi vânătoarea sportivă

“Vânătoarea sportivă pe teritoriul Deltei reprezintă o practică cu un impact deosebit de negativ, anual căzând pradă acesteia sute de specii protejate de păsări şi mamifere. Prin introducerea acestei practici, fără niciun fel de justificare sau reglementare, deputaţii contribuie în mod decisiv la transformarea zonei într-un veritabil parc de distracţii pentru vânători şi braconieri”, potrivit Asociaţiei Salvaţi Delta Dunării, care cere preşedintelui să nu promulge acest act normativ.

Salvaţi Delta Dunării va continua protestele pe această temă şi va sesiza birourile europene competente cu privire la tratamentul care i se aplică Deltei Dunării.

"De mai multe ori de când vânătoarea a fost interzisă prin Legea 136/2011 - adica de un an de zile – s-a încercat reintroducerea ei prin presiunea imensă pe care o fac localnicii prin pârghiile politice de partid, şi mai ales prin cei aproape 100 de vânători din Parlamentul României. Am reuşit să evităm până acum reintroducerea prin proteste în faţa Ministerului Mediului şi în balconul Camerei Deputaţilor. Conspiraţia însă este transpartinică şi nu consultă societatea civilă! Adoptându-se "vânătoarea raţional reglementată" riscăm să avem în Delta Dunării consecinţe greu de evaluat la speciile strict protejate”, potrivit Asociaţiei.