Cercel, BRD: Investitorii din Vest se tem ca insolvenţa Hidroelectrica să nu fie un precedent de atac la instituţia contractului

Autor: Andrei Cîrchelan 20.06.2012

"Insolvenţa Hidroelectrica n-a fost cea mai fericită ştire a zilei de ieri. Din întâlnirile şi declaraţiile de presă rezultă că problema e tratată cu seriozitate şi nu se intenţionează scoaterea din joc a companiei. Percepţiile sunt, din păcate, negative, cel puţin în străinătate. Ceea ce se reproşează nu e intrarea în insolvenţă în sine, ci faptul că se poate interpreta ca un atac la instituţia contractului. Cei din Occident se uită la instituţia contractului şi se tem ca insolvenţa Hidroelectrica să nu fie un precedent", a declarat directorul general adjunct al BRD, Claudiu Cercel, la conferinţa ZF Bankers Summit 12.

"Procesul de listare merge înainte, din punct de vedere tehnic, însă e greu de crezut că se va merge înainte cu procesul de listare. Compania trebuie să iasă întăi din insolvenţă. Prima de risc a româniei nu a suferit. Se aşteaptă informaţii suplimentare", a precizat Cercel.