Romtelecom: TVR a remis factură greşită, nu are dreptul să interzică difuzarea meciurilor Euro 2012

Autor: Cristian Fierbinteanu 15.06.2012

Romtelecom precizează, într-un comunicat remis vineri seară, că TVR nu are dreptul legal de a interzice difuzarea meciurilor de la Euro 2012 şi că îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-şi proteja interesele în acest caz.

Romtelecom menţionează, ca urmare a deciziei TVR, emisă vineri, de interzicere a difuzarii meciurilor din Euro 2012, că factura pentru suma de 550.000 Euro fără TVA, cu scadenţă în 10 iunie 2012, la care se face referire în notificarea transmisă de TVR, nu a fost achitată până în prezent deoarece factura corectă, aferentă sumei, a parvenit companiei vineri după-amiază.

"Menţionăm că, anterior, TVR a trimis către Romtelecom o factură greşită pentru suma sus-menţionata. În acest context, Romtelecom a fost nevoită să solicite refacerea facturii, care, în forma ei corectă, a parvenit companiei abia astăzi, după cum am menţionat mai sus. În ceea ce priveşte a doua sumă mentionata de TVR, cea în valoare de 500.000 euro, fără TVA, aceasta a fost achitată de Romtelecom, fără a primi niciun fel de obiecţii sau nemulţumiri din partea TVR. Conform contractului, TVR poate solicita doar penalităţi de intârziere pentru cele 17 zile. Este important de mentionat că această sumă reprezentă o plată în avans pentru transmiterea competiţiilor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, din luna iulie", se arată într-un comunicat Romtelecom.

Compania consideră "că decizia TVR de a interzice difuzarea competiţiilor este abuzivă, respectiv de a intrerupe semnalul de transmisiune în aceeasi zi în care factura refăcuta a fost transmisa şi recepţionată de Romtelecom".

"Astfel, Romtelecom îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale pentru a-şi proteja interesele în acest caz. Vrem să asigurăm opinia publică de bunele intenţii ale Romtelecom. Compania este pregătită să plătească această factură, luni, 18 iunie. În plus, pentru a-şi demonstra buna credinţă, Romtelecom îşi exprimă disponibilitatea de a renegocia contractul cu TVR astfel încât ambele canale să transmita meciurile simultan pentru ca întreg publicul din România să aiba acces la acest conţinut. De asemenea, dorim să subliniem încă o dată faptul că prin achiziţionarea acestor drepturi, compania Romtelecom a intenţionat să le ofere clienţilor săi conţinut de calitate, în exclusivitate, folosind oportunitatea oferită de TVR prin scoaterea, în mod public, spre vânzare a o serie de drepturi de difuzare a unor competiţii sportive. Dorim să cerem scuze clienţilor companiei pentru orice posibile neplăceri care ar putea rezulta din cauze independente de companie", se mai arată în comunicat.