Marile case de avocatură: Schoenherr şi Asociaţii

Autor: Cristi Moga 17.06.2012

SCHOENHERR ŞI ASOCIAŢII ÎN CIFRE

Anul înfiinţării: 1996

Număr de avocaţi: 43

Număr de avocaţi în Baroul Bucureşti: 34

Medie de vârstă a avocaţilor: 32 de ani

CELE MAI IMPORTANTE CINCI CONTRACTE în care a oferit consultanţă în 2011

1. A asistat Poşta austriacă la achiziţia unui pachet de 26% din acţiunile firmei PostMaster, care se ocupă cu distribuirea de pliante şi alte materiale în cutii poştale.

2. A asistat acţionarii producătorului de spume poliuretanice Spumotim din Timişoara la vânzarea diviziei auto către grupul american Johnson Controls, în cadrul unei tranzacţii estimate la 10-15 mil. euro.

3. A asistat grupul austriac Uniqa la vânzarea unui pachet de 27% din acţiunile firmei de asigurări Astra către compania Nova Trade Group, controlate de familia Adamescu.

4. A asistat grupul japonez Sekisui Chemical la achiziţia unui pachet de 75% din compania austriacă rabme-Group, cu activitate în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

5. A asistat grupul polonez Autoekspert LLC din Polonia la vânzarea către Constantin Toma a pachetului de 75% din acţiunile firmei Platinum Asigurări

CELE MAI IMPORTANTE CINCI CONTRACTE de-a lungul timpului

1. A fost consultantul juridic al Vienna Insurance Group în legătură cu achiziţia a 88,5% din BCR Asigurări şi BCR Asigurări de Viaţă.

2. Consultant al Nuclearelectrica în vederea dezvoltării reactoarelor trei şi patru ale centralei de la Cernavodă.

3. A asistat compania austriacă Sparkassen Immobilien (S Immo) la dezvoltarea centrului comercial Sun Plaza din sudul Bucureştiului, o investiţie de 200 mil. euro.

4. Asistă companiile Immorent şi Rompetrol în aspecte legate de dezvoltarea proiectului imobiliar Smart City din nordul Capitalei.

5. Consultant al Vienna Insurance Group la vânzarea firmei de asigurări Unita către grupul austriac Uniqa.

PRINCIPALELE DOMENII DE EXPERTIZÃ

SCURT ISTORIC

Prezentă în Europa Centrală şi de Est de peste o decadă, Schoenherr este considerată una dintre cele mai importante firme din regiune, având în prezent birouri în Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Kiev, Ljubljana, Praga, Sofia, Varşovia, Viena şi Zagreb.

Echipele de avocaţi ai Schoenherr acordă consultnţă juridică şi în Republica Moldova, Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia şi Muntenegru şi, din 2010, în Turcia.

Schoenherr şi-a început operaţiunile în România în 1996, fiind la acea vreme una dintre primele case de avocatură care au implementat standarde occidentale de consultanţă juridică.

De-a lungul anilor, Schoenherr şi Asociaţii a fost implicată în numeroase proiecte de anvergură şi a acordat asistenţă în probleme de natură juridică din cele mai variate.