Tina R a închis unul dintre magazinele din Piaţa Romană

Autor: Cristina Roşca 13.06.2012

Retailerul local de modă Tina R a închis magazinul din piaţa Romană, din apropierea clădirii facultăţii de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice la mai puţin de un an de la deschidere.

Această unitate a fost deschisă în august-septembrie anul trecut în spaţiul în care a fost amplasată anterior cafeneaua Costa Coffee.

Tot în piaţa Romană retailerul mai deţine un alt magazin Tina R, în apropiere de magazinul Dika din zonă.

"Am profitat de două oportunităţi de spaţii pentru că am vrut să vedem cât "consumă" zona şi unde, mai bine, iar după perioada asta de test, am decis să-l păstrăm pe cel care performează potrivit aşteptărilor şi nevoilor de business, cel din apropierea metroului", spun reprezentanţii Tina R. Ei mai spun că de un an compania este în reconfigurare de business offline şi expansiune online.

Potrivit site-ului companiei, retailerul local mai deţine pe piaţa locală 16 magazine fizice şi unul online, cu trei mai puţine decât în toamna anului trecut.

Compania Tina R Distribuţie, una dintre firmele prin care sunt operate magazinele din reţeaua Tina R, a intrat în insolvenţă la finele anului trecut.

Tina R Distribuţie, companie prin care sunt operate o parte dintre magazinele Tina R, un brand local care se apropie de majorat, a obţinut în 2010 afaceri de 2,88 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mai mult, compania a fost în 2010 pe pierdere, de 0,9 mil. euro şi cu datorii totale de 3,2 mil. euro.

Tina R Distribuţie a fost înfiinţată în 2009, iar anterior magazinele erau operate de compania Yutong Fashion, care potrivit Registrului Comerţului este la rândul său în insolvenţă.