Duraziv a lansat o linie nouă de vopsele, investiţiile în această divizie ridicându-se la 2 mil.euro

Autor: Ioan Dornescu 13.06.2012

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv, deţinut de omul de afaceri Daniel Guzu, a lansat o linie nouă pentru producţia de vopsele şi tencuieli decorative, investiţiile totale pe acest segment ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro.

Proiectul va permite atingerea unei capacităţi totale de 50.000 de tone pe an, se arată într-un comunicat al companiei.

Noua linie a fost pusă în funcţiune şi poate lucra la capacitate maximă în orice moment, dar producţia din cadrul fabricii va fi adaptată cererii de vopsele şi tencuieli din piaţă, potrivit sursei citate.

Compania estimează în primă fază o producţie mai mare de tencuieli decorative.

Prin această investiţie compania vizează echilibrarea ponderii fiecărei divizii în vânzările totale. Pentru acest an vopsele ar urma să asigure până la 20% din rulajul total al Duraziv, de la peste 10% în 2011.

"Dacă această linie ar produce doar o singură gamă simplă de produse atunci din punct de vedere valoric producţia ar depăşi 30 de milioane de euro. (...) Ne dorim să ne dezvoltăm un portofoliu cât mai echilibrat. Nu dorim să fim doar un producător de adezivi sau profile, ci să fim o companie care poate livra soluţii complete de finisaj", a declarat Guzu, în comunicat.

Compania estimează că în 2012 va reuşi să relizeze vânzări de 3,5 milioane de euro din produsele realizate în fabrica de vopsele şi tencuieli decorative, în creştere cu 75% faţă de anul anterior.

În 2011, vânzările de vopsele ale companiei Duraziv au depăşit pragul de 2 milioane de euro. Divizia de vopsele a fost lansată în a doua parte a anului 2010, moment care a marcat revenirea antreprenorului Daniel Guzu pe acest segment de piaţă.

Duraziv deţine trei fabrici în România, de mortare uscate, de vopsele şi tencuieli pe bază de apă, respectiv de profile metalice, toate situate lângă Bucureşti, în Popeşti Leordeni.

Fabrica de adezivi are o capacitate maximă de 200.000 de tone pe an, iar cea de profile metalice de 10.000 tone pe an.