Autorităţile americane investighează o presupusă piratare a contului de e-mail al lui Mitt Romney

Autor: Valentin Vidu - Mediafax 06.06.2012

Blogul Gawker este cel care a anunţat primul vestea unei potenţiale piratări. Site-ul a postat miercuri un material în care scrie că o persoană l-a contactat pentru a-i oferi această informaţie, după ce adresa de e-mail a lui Romney a fost dezvăluită de către Wall Street Journal în aceeaşi zi. The Wall Street Journal a publicat fragmente dintr-un mesaj e-mail pe care Romney i l-a trimis de la adresa mittromney@hotmail.com pentru un articol despre cum a apărat fostul guvernator din Massachusetts mandatul individual în planul de sănătate al acestui stat.

Acest articol, susţine vânzătorul pontului, l-a ajutat să afle un cuvânt-cheie utilizat de candidatul la obţinerea învestiturii republicane pentru preşedinţie şi să obţină acces la mesajele e-mail ale acestuia. "Am intrat (în contul de e-mail) după ce am găsit răspunsul la întrebarea de securitate «Care este animalul tău de casă preferat?»", a scris vânzătorul anonim al pontului într-un e-mail adresat site-ului Gawker.

De asemenea, persoana care a dezvăluit acest cuvânt (pe care Gawker l-a cenzurat în postarea sa, fără să precizeze dacă este vorba despre fostul câine al lui Romney, Seamus, pe care acesta l-a legat pe capota maşinii familiei şi l-a plimbat astfel timp de cinci ore) afirmă că a schimbat acest cuvânt şi că a schimbat şi parola de la contul lui Romney pentru Dropbox, o unitate de stocare virtuală pe care echipa sa de campanie o utilizează pentru a împărtăşi documente.

Până în prezent nu există nicio probă că vânzătorul pontului spune adevărul, scrie ABC News. Niciun e-mail sau document nu a fost făcut public de la presupusa piratare a contului, adaugă postul.

Directorul de Comunicare al campaniei lui Romney a confirmat că este în curs o investigaţie cu privire la presupusa piratare, dar fără să precizeze care agenţii federale, în cazul în care acestea sunt implicate, participă la investigaţii. "Autorităţile potrivite investighează această infracţiune. Nu vom face alte comentarii pe această temă", a scris Gitcho într-un mesaj electronic. Dacă acuzaţiile se vor dovedi adevărate, Romney nu este primul politician al cărui cont de e-mail a fost compromis. Contul pe Yahoo! al lui Sarah Palin a fost piratat în 2008.