Ediţii speciale dedicate Salonului de Carte Bookfest 2012, la TVR Cultural

Autor: Ana Obretin 03.06.2012

Sub genericul emisiunii "Literatura de azi", criticul literar Daniel Cristea-Enache îi aduce la masa dezbaterilor pe Gabriel Liiceanu, Gelu Ionescu, Georgiana Sârbu şi un cristian.

Iubitorii de carte vor putea afla noutăţile editoriale ale Salonului de Carte Bookfest şi în emisiunea Art@.ro de sâmbătă, 9 iunie, de la ora 17.45, dar şi în programul "Making of - Bookfest 2012", pe care TVR Cultural îl va difuza duminică, 10 iunie, de la ora 16.15.

"Making of Bookfest 2012" va oferi o prezentare de ansamblu a celei de-a VII-a ediţii a Salonului de Carte, va dezvălui cum s-au prezentat editurile, care au fost cele mai importante evenimente din timpul târgului şi cum a fost primită, în acest context, vizita unor personalităţi importante ale lumii literare franceze.

Cea de-a şaptea ediţie a Salonului de carte Bookfest, organizată la complexul Romexpo din Capitală, a debutat miercuri şi se va încheia duminică.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată în fiecare an de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Asociaţia Editorilor din România a fost înfiinţată în 1991 cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor şi de a promova valorile culturii universale. AER îşi propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.