Clinicile Dent Estet aşteaptă o creştere a cifrei de afaceri de 20%

Autor: Ioana David 27.05.2012

Clinicile stomatologice Dent Estet, deţinute de Oana Taban şi Nicu Hagivreta, ar putea înregistrat în acest an o cifră de afaceri în creştere cu 20% comparativ cu nivelul înregistrat în 2011, în condiţiile deschiderii unei noi clinici.

"Am ajuns la finele anului 2011 la o cifră de afaceri de aproximativ 2,3 milioane de euro, având o creştere de circa 20-30% anual pe care am reuşit să o menţin în ultimii trei-patru ani", a spus Oana Taban, CEO al companiei.

 

În prezent, compania are patru clinici în Bucureşti, iar unitatea pe care o va deschide va fi tot în Capitală şi va fi destinată adolescenţilor. In­vestiţiile în echipamentele şi instrumentele stoma­tologice se ridică la aproximativ 0,3 mil. euro.

"Începutul de an 2012 a fost ca oricare altul, cu evaluarea rezultatelor pe anul precedent, compararea acestora cu obiectivele trasate, stabilirea unor noi obiective pe anul în curs şi noi proiecte. Piaţa stomatologică locală este încă în formare, aşadar activă", a mai spus Oana Taban. Ea a fondat compania în urmă cu 13 ani, iar porivit datelor furnizate este cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor stomatologice.

În cadrul companiei lucrează peste 100 de angajaţi, iar Oana Taban spune că numărul este în creştere.

"Am fost întotdeauna curtaţi de fonduri de in­vestiţii (...) însă am refuzat propunerile pentru ca Dent Estet a devenit mai degrabă o afacere de fa­milie, fiind implicate atât fiica mea, curând ab­solventă a Facultăţii de Medicină şi Stoma­to­lo­gie, cât şi fiica asociatului meu în activitatea de mana­gement a grupului", a mai spus Oana Taban.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România existau în 2010 peste 12.000 de cabinete stomatologice, în creştere comparativ cu 2009.

Am fost întotdeauna curtaţi de fonduri de in­vestiţii (...) însă am refuzat propunerile pentru că Dent Estet a devenit mai degrabă o afacere de fa­milie, fiind implicate atât fiica mea, cât şi fiica asociatului meu în activitatea de mana­gement a grupului.