Wizrom a angajat 7 oameni în primele patru luni şi are în plan să mai recruteze 10 consultanţi

Autor: Adrian Dumitrache 23.05.2012

Wizrom, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii software pentru companii, a angajat în prima parte a acestui an încă 8 oameni - dintre care majoritatea în departamentul de vânzări, a declarat Adrian Bodomoiu (foto), directorul general al companiei.

"La începutul anului anunţasem că vom creşte cu 30% numărul de oameni de la departamentul de vânzări. Am mărit echipa şi rezultatele deja se văd, am avut un prim trimestru bun, în special din punctul de vedere al contractelor noi. Avem în plan să continuăm angajările pe segmentul de consultanţă, unde căutăm 10 oameni. Suntem interesaţi de consultanţi seniori", a declarat Bodomoiu. Primul trimestru al anului 2012 a adus o creştere de 6,6% a veniturilor grupului de firme Wizrom (Wizrom Software, WizSalary şi filialele externe). "Ianuarie a fost o lună mai bună decât cea din anul anterior, aşa cum se întâmplă în mod tradiţional. Dar o surpriză a fost aprilie, care a fost peste ianuarie. Trimestrul doi se anunţă a fi foarte bun. Surprinzător, şi verticala de servicii a dat semne de dezvoltare", a spus şeful Wizrom.
În ceea ce priveşte sursa cererilor de soft, Bodomoiu a spus că marea lor majoritate au venit de la firme cu capital românesc. "Am câştigat spre exemplu contracte pe segmentul retail, cu companii care au un lanţ format din câteva magazine. Am ajuns la această categorie de clienţi prin partenerii din ţară, care activau în zona de hardware, de case de marcat, POS-uri. Le-am oferit partenerilor condiţii foarte bune, care să le permită să câştige mai bine din soft decât din hardware", a adăugat el.
Grupul de firme Wizrom a avut anul trecut venituri de 6,15 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, pe fondul revenirii cererii de soluţii software în domeniile producţie, auto, retail şi distribuţie, precum şi al creşterii interesului faţă de modelul de licenţiere prin care softul e livrat ca un serviciu (SaaS). În 2011, Wizrom Software a semnat contracte cu 206 noi clienţi, încheind anul cu 3.285 clienţi.