Charterele spre Grecia, Turcia şi Spania, o miză de 75 mil. euro

Autor: Mirabela Tiron 21.05.2012

Vara aceasta se anunţă bună pentru agenţiile de turism, în condiţiile în care cererea pentru vacanţele cu zbor charter inclus a crescut faţă de anul trecut.

Între 130.000 şi 150.000 de români vor merge în străinătate prin pachetele cu charter, acest segment reprezentând o miză de aproape 75 de milioane de euro pentru operatorii din turism, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.
"Vânzările de pachete charter au crescut cu 35% fa­ţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai solicitată destinaţie a fost Antalya, pentru luna iunie suntem în stop sales (au vândut tot - n.red.). Vacanţele în Turcia au rămas în topul preferinţelor familiilor cu copii datorită apropierii de România, conceptului all inclusive şi ultra all inclusive, dar şi atractivităţii rivierei turceşti. Aceas­tă des­­tinaţie este urmată de Grecia şi Spania", a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al grupului Happy Tour, cel mai mare jucător din piaţă.
Pentru Antalya grupul a programat plecări din Bucureşti, Bacău, Sibiu, Satu Mare, Cluj şi Timişoara.
Închirierea unui avion pentru deplasarea pe o distanţă scurtă se ridică la 20.000 de euro pe zbor. Preţul poate ajunge la 80.000 de euro dacă zborul se face, de exemplu, din Bucureşti până în Tenerife.