Bancpost tentează clienţii micro cu o facilitate de descoperit de cont

Autor: Ciprian Botea 21.05.2012

Bancpost, un jucător de top zece cu acţionariat elen, îşi tentează clienţii microîntreprinderi care efectuează tranzacţii printr-un cont deschis la bancă cu o facilitate de descoperit de cont, care poate fi utilizată pentru acoperirea deficitului de capital de lucru curent.

Faciliatea de descoperit de cont, a cărei limită este stabilită în funcţie de volumul tranzacţiilor efectuate, se acordă în lei şi nu necesită garanţii. Banca promite aprobarea cererii în două zile lucrătoare. Produsul este dispobil pentru clienţii care efectuează tranzacţii printr-un din pachetele de cont curent Basic, Star sau Premium.

Dobânzile la depozitele interbancare cu scadenţa la o săptămână au fost o bună perioadă de timp sub dobânda percepută de BNR pentru finanţarea acordată în cadrul licitaţiilor repo. Astfel, la injecţiile săptămânale de lichiditate efectuate de banca centrală participau doar jucătorii care nu aveau acces pe piaţă sau care foloseau banii pentru a cumpăra noi titluri de stat. Acum, dobânzile interbancare au urcat peste dobânda-cheie a BNR, iar finanţarea acordată de banca centrală a devenit dintr-odată mult mai tentantă.