Rompetrol Well Services, nou contract în Sudan

Autor: Cristi Popa 17.05.2012

Termenul de finalizare a lucrărilor este luna septembrie, iar echipamentele şi materialele aferente au fost transportate pe ruta România - Turcia - Kenya - Sudanul de Sud.

"Aveam capabilitatea de a realiza servicii calitative pentru lucrări de explorare petroliferă în acestă zonă dificilă, în care factori precum clima şi izolarea locaţiilor îngreunează operaţiunile", a declarat Adrian Stănescu, directorul general al Rompetrol Well Services.

Compania a realizat mai multe lucrări în Africa şi chiar în Sudan, unde ultimul proiect finalizat de companie a fost în perioada 2008-2009. La finele anului trecut, aceasta şi-a extins activitatea de profil şi în pieţe noi, precum Ungaria şi Bulgaria,

Rompetrol Well Services a înregistrat în primul trimestru al anului o cifră de afaceri de aproximativ 20 milioane lei şi un profit net de peste 3,2 milioane lei. În 2011, compania a raportat venituri totale de peste 31 milioane dolari şi un profit net de peste 4 milioane dolari.

Înfiinţată în 1951, Rompetrol Well Services are în prezent 350 de angajaţi în România şi Kazahstan şi a mai prestat servicii în ţări precum Irak, Iordania, Grecia şi Turcia. Din 2000 compania a fost preluată de grupul Rompetrol, acesta fiind acţionarul majoritar cu 71,73%.

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.