SRR are un Consiliu de Onoare, care trebuie să vegheze la respectarea normelor editoriale şi etice

Autor: Madalina Cerban 16.05.2012

Noul Consiliu de Onoare al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a fost constituit pe 15 mai, în urma votului liber exprimat al plenului jurnaliştilor din Radio România şi a desemnării, de către Consiliul de Administraţie al instituţiei, a doi jurnalişti membri titulari.

Consiliul de Onoare are următoarea componenţă: Sorin Croitorescu, Dan Manolache, Corina Rodica Negrea, Daniela Coman, Anton Dornianu, Ioan Cristian Niţă şi Roman Muşat - membri titulari şi Irina Andrea Fiedler, Teodora Stanciu, Gabriela Scraba, Liliana Ursu, Cătălin Daniel Donose, Marian Mizdrea şi Radu Comănescu - membri supleanţi.

La ceremonia de constituire a Consiliului de Onoare al SRR au fost prezenţi András István Demeter, preşedintele-director general al Radioului Public, membri titulari şi supleanţi ai Consiliului de Onoare, membri Consiliului de Administraţie şi ai Comitetului Director, membri ai Comisiei Speciale Paritare de elaborare a Statutului Jurnalistului de Radio din SRR, invitaţi din media şi asociaţii de profil.

Conform Statutului Jurnalistului de Radiodifuziune, Consiliul de Onoare are misiunea de a analiza şi media situaţiile conflictuale în domeniu şi de a veghea la respectarea normelor editoriale şi etice cuprinse în Legea de funcţionare a SRR, în reglementările CNA şi în reglementările interne ale Radioului public.

Potrivit comunicatului, în deschiderea primei şedinţe de lucru, Demeter Andras a subliniat normalitatea impusă de lege, prin constituirea acestui Consiliu de Onoare.

"Aţi fost desemnaţi luând în considerare calităţile recunoscute de către colegii dumneavoastră şi activitatea profesională desfăşurată de-a lungul anilor. Să fiţi, aşadar, nişte juraţi ai unor considerente strict profesionale, pentru că aveţi girul colegilor din Radio România! Fie că sunteţi aici pe baza unui vot sau a o mie de voturi aveţi o imensă responsabilitate", a spus Demeter Andras.

Societatea Română de Radiodifuziune deţine în prezent posturile Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net, Radio Bucureşti, peste 10 staţii regionale şi locale şi Radio Chişinău. Acestora li se adaugă postul online pentru copii Kids Radio şi agenţia de presă Rador.

Numărul mediu de salariaţi în SRR a fost anul trecut de 2.347 persoane, faţă de 2.391 persoane în 2010, potrivit raportului de activitate pe 2011 al instituţiei.