Afacerile Prodplast au crescut cu 37% în primul trimestru, la 15,3 milioane lei

Autor: Stefan Musgociu 15.05.2012

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), companie controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 37%, la 15,3 milioane lei (3,5 milioane euro), şi un profit de 1,1 milioane lei (256.000 de euro).

În perioada similară a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 11,2 milioane lei şi pierderi de 493.000 de lei.

Veniturile din primele trei luni din acest an au avansat cu 38%, la 17 milioane lei (3,9 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 22%, la 15,7 milioane lei (3,6 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise, marţi, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada similară din 2011, veniturile au fost de 12,3 milioane lei, iar cheltuielile au cumulat 12,8 milioane lei.

Deşi rezultatele financiare au crescut, Prodplast a anunţat la începutul lunii aprilie că îşi întrerupe activitatea pe termen nedeterminat, de la 1 mai, în urma începerii unui proces de relocare. Anterior, compania anunţase că Prodplast Imobiliare, firmă desprinsă din Prodplast, nu i-a mai prelungit contractul de închiriere a spaţiilor.

Imediat după anunţarea întreruperii activităţii, Pogonaru a declarat pentru MEDIAFAX că terenul aparţine Prodplast Imobiliare, iar construcţiile vor fi demolate, urmând ca producţia să fie relocată. În ceea ce priveşte viitorul proiect de pe acest teren, omul de afaceri a spus că nu este nimic definitivat.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Acţionarii Prodplast Imobiliare şi Prodplast sunt aproape aceeaşi.

Pentru acest an, Prodplast a programat investiţii de până la 5 milioane euro pe piaţa de capital.

Pogonaru, care ocupă şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), deţine concertat cu alte firme 51,49% din acţiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Prodplast a fost realizată joi, când preţul a stagnat la 0,9 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 15,3 milioane lei (3,4 milioane euro).