New York Times a vândut ultimele acţiuni pe care le mai deţinea la proprietarul Boston Red Sox şi al clubului de fotbal Liverpool

Autor: Andreea Mindrila 13.05.2012

Publicaţia New York Times a vândut mai multor cumpărători ultimele acţiuni pe care le deţinea la Fenway Sports Group, proprietarul echipei de baseball Boston Red Sox şi al clubului de fotbal Liverpool, pentru 63 milioane de dolari cash.

În urma vânzării, compania Times Co., publisherul ziarului The New York Times, estimează că va obţine un profit brut de 38 de milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al acestui an. Compania a vândut şi în luna februarie o treime din participaţia la Fenway pentru 30 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

Grupul de publishing a vândut în ultima perioadă o parte din active pe fondul scăderii veniturilor din publicitate, în contextul în care industria publicaţiilor pierde sume importante din advertising în favoarea companiilor precum Google şi Facebook.

Times Co. a anunţat o creştere de şapte ori a profitului în primul trimestru al acestui an, ca urmare a vânzării unor publicaţii regionale. În 2002, compania a plătit 75 milioane dolari pentru o participaţie de 17 procente la Fenway Sports Group. Societatea mai deţine, pe lângă clubul de fotbal Liverpool şi 80% din New England Sports Network, o reţea regională prin cablu de canale sportive.

Grupul, care a vândut în luna decembrie Regional Newspaper Group pentru 143 milioane dolari, s-a orientat pe partea de digital pentru a-şi consolida poziţia pe online.

Cotaţiile acţiunilor Times Co. au scăzut recent cu 1,2% până la 6,43 dolari pe bursa din New York, iar de la începutul acestui an au pierdut  17%.