Serialul "30 Rock" se va încheia la finalul celui de-al şaptelea sezon

Autor: Florin Badescu 11.05.2012

Apreciat de critici, acest serial de televiziune, care a debutat în 2006, a câştigat trei premii Emmy, dar a fost eclipsat în ultimii ani de alte producţii TV, precum "Modern Family" şi "Glee".

Creat de actriţa de comedie Tina Fey, acţiunea din "30 Rock" prezintă o serie de detalii amuzante din culisele echipei de producţie aflate în spatele unei emisiuni de televiziune. Rolurile principale sunt interpretate de Tina Fey şi Alec Baldwin.

Audienţa show-ului a scăzut vertiginos în ultimele sezoane, ajungând la o medie de 3,5 milioane de telespectatori în Statele Unite.

Tina Fey interpretează rolul Liz Lemon, scenaristul principal al unui serial fictiv, "TGS", nevoită să lucreze cu staruri de televiziune capricioase şi să facă faţă unei vieţi amoroase complet dezastruoase. Ale c Baldwin joacă rolul Jack Donaghy, directorul postului NBC, care devine mentorul neoficial al personajului interpretat de Fey.

Ultimul sezon al serialului va conţine doar 13 episoade şi va fi inclus în următoarea grilă de programe a postului NBC, care va fi anunţată în mod oficial săptămâna viitoare.

"30 Rock" este un serial de comedie american creat de Tina Fey, inspirat din experienţa acesteia în calitate de scenaristă a emisiunii "Saturday Night Live", difuzată de postul NBC. Numele acestui serial are legătură cu adresa sediului studiourilor NBC - 30 Rockefeller Plaza. Serialul are în distribuţie 13 actori permanenţi, printre care se numără Tina Fey şi Alec Baldwin. "30 Rock" a fost extrem de bine primit de critica de specialitate şi a câştigat numeroase premii importante, inclusiv premiul Emmy pentru cel mai bun serial de comedie în anii 2007, 2008 şi 2009.