Sulfina Barbu: Peste două săptămâni încercăm convocarea Comisiei de Cod electoral

Autor: Alina Novaceanu 10.05.2012

Preşedintele Comisiei parlamentare electorale, Sulfina Barbu, a declarat, joi, că această comisie va fi convocată peste două săptămâni pentru a discuta modificările Legii electorale, arătând că decizia comisiei a fost pentru un sistem de vot mixt, iar USL are un limbaj dublu pe această temă.

Barbu a precizat că PDL este de acord cu votul uninominal majoritar, dar numai dacă legea prevede şi reducerea numărului de parlamentari la 300, pentru a pune în practică ceea ce au votat cetăţenii la referendum.

"Activitatea comisiei (de Cod electoral - n.r.) a fost prelungită până pe 30 mai. În cursul acestei săptămâni nu a existat cvorum, săptămâna viitoare Camera Deputaţilor are program în teritoriu, încercăm cealaltă săptămână o convocare, dar USL are limbaj dublu - în Comisia pentru Legea electorală au votat şi am avut consens pentru sistemul mixt, pe când în Senat, când au venit la putere, au aprobat un alt sistem", a spus Sulfina Barbu.

Ea a arătat că, din punctul său de vedere, USL face doar un exerciţiu de imagine prin promovarea legii votului uninominal majoritar şi că încearcă să îşi creeze avantaje.

Sulfina Barbu a adăugat că legea USL privind votul uninominal majoritar, adoptată de Senat, poate fi respinsă de Camera Deputaţilor.

Întrebată în legătură cu relevanţa activităţii comisiei în condiţiile în care legea USL a trecut de Senat, Barbu a spus: "Ultimul vot care s-a dat în comisie a fost în consens politic pentru varianta mixtă, iar legea USL poate fi respinsă de Camera Deputaţilor".