Cinema City deschide primul multiplex din judeţul Constanţa şi are planuri pentru alte 20 de locaţii

Autor: Cristina Rosca 07.05.2012

Operatorul de cinematografe Cinema City a deschis la începutul acestei luni, pe 1 mai, primul cinematograf multiplex din judeţul Constanţa, în centrul comercial Maritimo Shopping City. Cinematograful va avea opt săli digitale – dintre care şase capabile de proiecţii 3D - şi 1.774 de locuri.

Compania a anunţat anterior că va mai deschide cinematografe în Iaşi, Sibiu, Ploieşti, Braşov şi în alte oraşe de peste 100.000 de locuitori.

În prezent, compania intrată pe piaţa locală în 2007 deţine, cu unitatea din Constanţa 13 multiplexuri şi 122 de săli. Anterior, ultimul cinematograf deschis a fost la Târgu Mureş.

“La numai cinci luni de la lansarea Cinema City Târgu Mureş, ne bucurăm să sărbătorim inaugurarea primului multiplex Cinema City din judeţul Constanţa”, a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO Cinema City Internationa. “Vom continua seria inaugurărilor şi în alte oraşe ale ţării, cu încă 20 de multiplexuri noi în următorii ani”, a adăugat el.

Şi viitoarele multiplexuri vor fi amplasate, potrivit ultimelor informaţii deţinute de ZF, tot în centre comerciale. Investiţia pentru un cinema este de 4-5 milioane de euro. Compania deţine pe piaţa România pe lângă operaţiunile de exploatare cinematografică (Cinema City) şi regie de media (New Age Media) şi distribuţie de film (Forum Film).