Elis Pavaje a înregistrat anul trecut afaceri de 84,6 milioane lei, în creştere cu 47%

Autor: Cristina Cuncea 07.05.2012

Afacerile producătorului de sisteme de dale şi borduri Elis Pavaje au crescut cu 47% anul trecut, la 84,6 milioane lei de la 57 milioane de lei în 2010, rezultate susţinute de proiectele din fonduri europene, dar şi de sectorul de retail, pentru acest an compania vizând sectorul rezidenţial.

Printre cele mai importante proiecte realizate de Elis Pavaje în 2011 se numără Cluj Arena, unde au fost livraţi 14.000 metri pătraţi de pavaj şi 2.000 metri de borduri şi rigole, stadionul Petrolul Ploieşti, dar şi 19 centre comerciale şi hipermarketuri.

"2011 a fost un an al proiectelor mari, de anvergura, Elis Pavaje asigurând pentru acestea atât producţia, cât şi serviciile de montaj. Pentru 2012, ne uităm cu mai mare interes spre piaţa rezidenţială care dă semne de revenire, motiv pentru care majoritatea investiţiilor din acest an vor merge pe dezvoltarea de noi produse rezidenţiale şi creşterea calităţii acestora", a declarat, într-un comunicat, Emil Goţa, directorul general Elis Pavaje.

La sfârşitul anului trecut Goţa estima pentru acest an un avans al afacerilor de 10%.

Elis Pavaje are o capacitate de producţie de 8.000 de mp pe zi, în cele două fabrici de la Petreşti (judeţul Alba) şi Stoeneşti (judeţul Prahova).

Portofoliul companiei include pavaje rezidenţiale şi industriale, dale pentru terase, rigole, borduri, materiale de rostuit, produse de curăţat şi întreţinere, blocheţi industriali, bolţari, jardiniere, garduri modulare şi alte elemente de beton.

Compania este controlată de Emil Elisiu Goţa şi Vasile Goţa.