E.On Moldova:Constructorii să nu înceapă lucrări fără avizul companiei;se provoacă multe avarii

Autor: Liliana Bujdei 03.05.2012

E.ON Moldova Distribuţie cere firmelor de construcţii să nu înceapă lucrări fără avizul companiei, solicitarea fiind făcută în condiţiile în care în judeţele Moldovei s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de avarii la reţeaua de energie electrică provocate de aceste lucrări.

Potrivit unui comunicat de presă al E.On Moldova Distribuţie, în ultima perioadă s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de avarii în sistemul de distribuţie a energiei electrice, cauzate de firmele care execută lucrări de construcţii.

Sursa citată precizează că nerespectarea normelor tehnice specifice poate duce, pe lângă întreruperea alimentării cu energie electrică, şi la accidentarea muncitorilor sau a persoanelor aflate în apropierea zonei de execuţie a intervenţiilor.

"De la începutul acestui an au avut loc cîteva sute de incidente cauzate de firme care execută lucrări în apropierea reţelelor noastre şi care au dus la întreruperi ale alimentării cu energie electrică", se arată în comunicatul E.On Moldova Distribuţie.

Astfel, în municipiile reşedinţă de judeţ au fost înregistrate 223 de astfel de incidente, respectiv 123 în Iaşi, 27 în Botoşani, 25 în Piatra Neamţ, 24 în Bacău, 13 în Suceava şi 11 în Vaslui.

Potrivit E.On Moldova Distribuţie, o parte a acestor întreruperi au avut impact major, fiind afectată distribuţia energiei electrice la spitale, unităţi de învăţământ, instituţii publice, transportul în comun, instalaţiile de semaforizare, agenţi economici, dar şi la consumatorii casnici.

Aceeaşi sursă precizează că pentru remedierea acestor avarii au fost alocate resurse umane şi materiale importante, valoarea lucrărilor de reparaţii fiind de peste 260.000 de lei.

"Pentru a evita incidente similare, solicităm firmelor de construcţii să nu înceapă lucrările înainte de a obţine avizul companiei noastre, în care este precizat şi traseul reţelelor de distribuţie a energiei electrice, iar pe parcursul derulării lucrărilor să respecte cu stricteţe prevederile din aviz", precizează sursa citată.