Ce discounturi şi oferte speciale sunt pe piaţa auto

Autor: Bogdan Alecu 10.05.2012

Demararea programului de casare, chiar şi cu trei luni întârziere, reprezintă o adevărată "gură de oxigen" pentru dealerii auto. Din acest motiv, pentru a atrage clienţii, dealerii auto vin cu discounturi suplimentare în piaţă care ajung şi la 5.800 de euro dacă sunt cumulate şi cu cele trei prime de casare.

Piaţa auto ar fi crescut încă de anul trecut dacă în loc de 120.000 de vouchere "Rabla" ar fi fost tot 190.000 ca în 2010, spun jucătorii din piaţa auto. Acum, aceştia se pregătesc de un nou "sezon" al vânzărilor, în care pe lângă vânzările de flote vor mai exista şi livrări către persoane fizice, care cumpără o singură maşină.

În ianuarie aproape nicio maşină nu a fost cumpărată de o persoană fizică, iar în februarie doar câteva sute, potrivit jucătorilor din auto, care până acum s-au bazat doar pe firme care continuă să achiziţioneze flote.

Cu toate că dealerii deja şi-au pierdut răbdarea în martie şi au lansat oferte precum "reduceri cât trei tichete remat", acum aceste discounturi pot fi cumulate cu cel de 2.700 de euro pentru a se ajunge la aproape 6.000 de euro, echivalentul unui discount de aproximativ 30% sau chiar spre 50%.

Informaţiile prezentate în continuare sunt prezentate şi pe site-urile oficiale ale importatorilor. La ofertele "Rabla" valoarea celor trei tichete a fost calculată la 2.700 de euro în cazul în care în ofertă nu se comunica explicit valoarea automobilului cu discount.