Agenţiile au scos la vânzare croaziere last minute. Cât costă o vacanţă pe Marea Baltică sau pe Mediterană?

Autor: Mirabela Tiron 03.05.2012

Agenţiile de turism au inclus în oferta de last-minute şi vacanţe pe vase de croazieră, al căror preţ este mult mai mic dacă pachetul se achiziţionează pe ultima sută de metri.

Astfel că o croazieră de 10 nopţi în Marea Baltică, operată de MSC Opera, costă  520 de euro cu plecare din Bucureşti în mai.

“Pachetul include cazare în cabină dublă interioară sau exterioară, regim de masă pensiune completă la bordul vasului, accesul la activităţile organizate la bord şi facilităţile vasului, taxe portuare, transport avion pana la Amsterdam, taxe de aeroport incluse, transferul la/de la aeroport/port”, potrivit oficialilor Happy Tour. Plecarea se face pe 4 mai pe itinerariul Amsterdam,  Tallin, St Petersburg, Copenhaga, Londra, Amsterdam.

O altă croazieră pe Meditarana de Vest se vinde cu 250 de euro pe site-ul infoturism.ro. Preţul include 8 zile în cabina unui vas care pleacă din port pe 2 mai din Genova. Itinerariul include destinaţii ca Roma, Livorno, Barcelona, Tunis, Napoli şi Roma. Agenţia care vinde această vacanţă este Komsi Travel.

Pe de altă parte, o croazieră pe Marea Mediterană, tot cu plecare din 4 mai, costă de la 200 de euro. Itinerariul include destinaţiile Dubrovnic, Veneţia, Bari, Katakolon, Izmir, Istanbul, Dubrovnik. Cazarea în cabină dublă interioară are un preţ de la 129 de euro.

Agenţiile de turism estimau anul trecut peste 9.000 de români care au plecat în  vacanţe pe vase de croazieră, plătind mai mult de opt milioane de euro