Ungureanu, ultimul cuvânt

Autor: Iulian Anghel 02.05.2012

"Nu am regrete, nu m-am simţit singur sau sacrificat"

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui Cabine a fost demis vineri de Parlament şi-a prezentat în această seară bilanţul celor 78 de zile petrecute la Palatul Victoria. Cabinetul sâu a avut astăzi o ultimă întâlnire la finalul căreia Ungureanu făcut bilanţul guvernării sale. Principalii miniştrii ai UDMR şi UNPR au lipsit de la conferinţa de presă a lui Ungureanu, şeful Guvernului fiind însoţit de miniştrii PDL. Ce a spus premierul:

► Nu am regrete, a fost o experienţă extraordinară, pe care o retrăiesc în memorie oră cu oră şi zi cu zi. Nu m-am simţit singur sau sacrificat.

► "S-a vorbit în ultima vreme despre existenţa unor resurse de 5 miliarde de euro în Trezorerie. Nu sunt bani apăruţi peste noapte, ei sunt acolo de ceva timp, reprezintă rezerva de care avem nevoie pentru vreme rea şi trebuie să rămână intangibilă, nu lăsată să alimenteze decizii populiste care să distrugă efortul de austeritate al plătitorului de taxe."

► "Trebuia să avem cifrele finale ale primului trimestru (pentru a decide majorarea salariilor - n.n.). Nu am personal, ca prim-ministru, o miză electorală în ceea ce priveşte alegerile locale şi am considerat că ar fi prudent şi a nu face promisiuni care pot să se dovedească fără acoperire. Acesta este, în primul rând semnul respectului guvernamental faţă de cetăţenii acestei ţări."

► "Obiectivul guvernului meu a fost consolidarea creşterii economice a României. România e azi într-o situaţie economică stabilă din punct de vedere financiar."

► "În ceea ce priveşte activitatea de viitor, veţi afla la momentul potrivit. Continui să cred că această ţară are nevoie de lucruri mai bune, de o clasă politică profesională, competentă, care să se poată referi cu optim de tehnicitate la fiecare problemă care grevează situaţia României. Cred într-o clasă politică alcătuită din oameni care nu îşi ascund mediocritatea, nici educaţia precară. Cred într-o clasă politică alcătuită din oameni care ştiu să se dedice binelui public."

► "Un guvern (guvernul Ponta - n. n.) care îşi începe activitatea trebuie creditat ca fiind de bună credinţă. Speranţa mea e ca nimeni nu va dezamăgi. Aştept în fiecare zi a viitoarelor executive să fie răzbunaţi cei 22 de ani pe seama cărora am ajuns să nu fim mulţumiţi de ţara în care suntem. Daţi-mi voie să fiu de acum încolo critic."