Tiffin University: Pe piaţa locală de EMBA este loc şi pentru un jucător mare de talie internaţională

Autor: Corina Mirea 29.04.2012

Pe piaţa locală a programelor de educaţie managerială, estimată de ZF la o valoare de peste 4,5 milioane de euro, există 14 şcoli de business care oferă managerilor din România oportunităţi de studiu în domeniul administrării afacerilor.

Cu toate astea, nici una dintre ele nu este un jucător de talie internaţională ca cele din Ivy League (compusă din opt mari instituţii americane de învăţământ privat: Brown University, Dartmouth College, Harvard, Princeton, Columbia, Cornell, Pennsilvanya şi Yale University). Totuşi, reprezentanţii şcolilor de business din Româania sunt de părere că prezenţa pe piaţa locală a unor astfel de elite nu ar putea decât să îmbunătăţească modul în care şcolile de afaceri locale îşi educă studenţii.


"Este loc pe piaţă pentru absolut oricine. Din punctul meu de vedere, cu cât concurenţa va deveni mai acerbă în rândul şcolilor de afaceri, cu atât mai bine. Prezenţa unor programe de EMBA ale unor universităţi ca Harvard, Columbia sau Princeton nu va face decât să accelereze obiectivul nostru de a pregăti liderii viitoarelor generaţii", a spus Marius Mihăilescu, program manager al EMBA-ului oferit de şcoala de afaceri Tiffin University, în cadrul seminarului "Club Top MBA" organizat de Ziarul Financiar la finele săptămânii trecute, eveniment
la care au participat 25 de reprezentanţi ai şcolilor de afaceri şi studenţi sau absolvenţi de MBA din ţară şi din străinătate.