"Echipa de urgenţă", un serial fenomen în Cehia, aduce tensiune la cote maxime la Acasă Gold

Autor: Madalina Cerban 27.04.2012

Serialul "Echipa de urgenţă", care reprezintă un adevărat fenomen în Cehia, reuşeşte să-i aducă şi pe telespectatorii din România, zilnic în faţa televizoarelor de la ora 17.00, la Acasă Gold, pentru a urmări dramele medicilor şi scenele pline de tensiune. Într-o maternitate, unde bărbaţii păşesc aproape pe vârfuri iar femeile se simt ca acasă, atmosfera este plină de suspans şi emoţie la cotele cele mai înalte.

Până în anul 2005, când a apărut serialul, niciun producător ceh nu a abordat un subiect atât de intim şi delicat, conturat de secvenţe impresionante şi dramatice totodată. Încă de la debutul său, serialul "Echipa de urgenţă" s-a clasat în topul audienţelor şi încă se menţine pe primul loc în Cehia. Tot ul s-a derulat conform celor mai fine detalii ale scenariului, chiar şi decorul a fost construit special pentru a reda într-o formă veridică interioarele şi cabinetele medicale. Un vechi cinematograf din Cehia a fost transformat astfel într-un spital de urgenţă.

"Serialul nu este numai despre lumea femeilor. Bărbaţii sunt interesaţi de femei în primul rând şi astfel aceştia se integrează în poveste. Emoţia este cuvântul cheie! Personal, sunt foarte atentă la folosirea cuvintelor «te iubesc», însă eroii serialului sunt foarte sensibili, se iubesc, se despart, sunt foarte expresivi. Am învăţat să scriu în viteză, cu copiii în jurul meu, cu un câine ghemuit la picioarele mele şi cu un soţ deosebit de înţelegător care adormea fără mine alături. Nu ne-au învăţat să scriem scenarii la Şcoala de Arte şi Film, «Echipa de urgenţă» este lumea mea virtuală", declară scenarista Konečná.