SOCAR anunţă investiţii de 50 mil. euro pentru extinderea reţelei de benzinării din România, în 2012

Autor: Carol Dan 26.04.2012

"SOCAR România este în plin proces de extindere pe piaţa naţională de carburant. Planul etapizat de extindere a reţelei de benzinării din România vizează deschiderea, până la finele acestui an, a încă cel puţin 25 de staţii, inclusiv în Capitală. Asta înseamnă că la sfârşitul anului 2012 SOCAR România intenţionează să aibă la nivel naţional un număr total de 40 de benzinării. Investiţia preconizată pentru etapa aferentă anului 2012 din planul etapizat de extindere se cifrează la peste 50 de milioane de euro", a afirmat Karimov.

Compania azeră a preluat anul trecut mai multe benzinării în partea de nord-est a ţării, în judeţele Neamţ, Suceava şi Botoşani, fiind primul pas concret făcut de compania de stat în România, după mai mulţi ani de prospectare a pieţei petroliere.

Karimov a adăugat că până în prezent compania a vândut peste 20.000 tone de carburanţi şi înregistrează profit, deşi SOCAR aplică "cea mai mică marjă de profit".

Totodată, compania intenţionează să majoreze de 15 ori volumele de carburant comercializate, la 300.000 de tone în acest an şi 2013.

Pe piaţa petrolieră din România au activităţi companiile OMV Petrom (din grupul austriac OMV), Rompetrol (deţinută de KazMunaiGaz din Kazahstan), Lukoil - Rusia, MOL - Ungaria şi ENI - Italia.