Doi puşti au făcut o aplicaţie foto pentru smartphone-uri pe care au vândut-o cu 1 mld. $

Autor: Adrian Seceleanu 11.04.2012

Instagram, un start-up online înfiinţat în 2010 care nu are venituri şi 13 angajaţi, al cărui unic produs este un soft pentru smartphone-uri care le permite utilizatorilor să publice online şi să voteze sau să comenteze fotografii, a fost achiziţionat de Facebook pentru 1 mld. $, într-o tranzacţie care a luat prin surprindere industria online.

Kevin Systrom şi Mike Krieger - fondatorii Instagram, sunt absolvenţi ai universităţii Stanford. Krieger, originar din Brazilia, a mai avut un singur loc de muncă înainte să fondeze Instagram. În urmă cu un an Instagram valora doar 20 mil. $, dar acum fondatorii companiei s-au trezit peste noapte multimilionari. Doar Kevin Systrom ar putea încasa 400 mil. $ pentru acţiunile pe care le avea la Instagram.

Instagram are peste 30 de milioane de utilizatori, în timp ce Facebook are peste 840 de milioane. "Facebook cumpără o companie similară în sensul că are o creştere rapidă, nu are venituri sau un model de business, dar a devenit parte a culturii online", a comentat Ray Valdes, analist al companiei de analiză Gartner.